Trgovački dio
09:00 - 21:00
Ugostiteljski dio
07:00 - 23:00
Restoran Centro
Ponedjeljak-Petak:
10:00-19:00
Subota:
10:00-16:00
Garaža
00:00 - 24:00

POLITIKA PRIVATNOSTI

DETALJNA IZJAVA O POLITICI ZAŠTITE PRIVATNOSTI

Importanne Centar d.o.o. posvećuje veliku važnost zaštiti osobnih podataka naših korisnika. Politika zaštite privatnosti uređuje način postupanja s informacijama koje Importanne Centar d.o.o. obrađuje odnosno prikuplja od Vas te prilikom posjete naše internet stranice. Obrada osobnih podataka temelji se na jednoj od zakonitih osnova obrade.


Voditelj obrade: IMPORTANNE GALLERIA d.o.o., Zagreb, Trg Drage Iblera 10


Prikupljanje i obrada osobnih podataka

Osobnim podacima smatraju se oni podaci koji Vas identificiraju (poput imena, adrese, e-maila ili poštanske adrese i dr.). Importanne Centar d.o.o. ne prikuplja Vaše osobne podatke osim u slučaju kada ste nam ih Vi izričito učinili dostupnima (npr. prilikom naručivanja parking karte ili pretplate na newsletter ili nekog drugog razloga), čime pristajete odnosno dajete privolu na njihovo korištenje u niže navedene svrhe.


Korištenje i otkrivanje odnosno prijenos osobnih podataka

Importanne Centar d.o.o. koristit će Vaše osobne podatke za potrebe tehničkog upravljanja internetskim stranicama, analize preferenci te dostave općih i individualiziranih ponuda putem newslettera i/ili ispunjenog upitnika za zakup poslovnog prostora s ciljem da Vam se omogući pristup posebnim informacijama te za potrebe komunikacije s Vama. Obavještavamo Vas da je moguće da Vaše osobne podatke učinimo dostupnima i našim poslovnim partnerima i klijentima, a sve s ciljem ispunjenja svrhe za koju su navedeni osobni podaci prikupljeni. Također, Importanne Centar d.o.o. savjetuje svim roditeljima i skrbnicima da djecu poduče o tome kako sigurno i odgovorno postupati s osobnim podacima na internetu. Usluge koje pružamo nisu namijenjene osobama mlađim od 16 godina, ali za podatke koje prikupljamo ili obrađujemo ne možemo znati da li se odnose na osobe mlađe od 16 godina. Savjetujemo svim roditeljima i skrbnicima da poduče osobe mlađe od 16 godina o tome kako sigurno i odgovorno postupati s osobnim podacima na internetu.


Politika vezana uz korištenje i pohranjivanje Kolačića (HTTP cookies)

Naše internet stranice koje posjećujete koriste kolačiće. Kolačićima se smatraju datoteke male veličine koje se privremeno pohranjuju na Vašemu tvrdom disku, što našoj internet stranici omogućava prepoznavanje Vašega računala prilikom sljedećeg posjete  stranice www.importannecentar.hr 

Navedeni alati mogu prikupljati i pohranjivati tehničke podatke kao što su kolačići, IP adresa korisnika i/ili posjetitelja, identifikator mobilnog uređaja, podatke o pregledniku i slično, ali pritom ne identificiraju osobu.


Kolačići koji se pohranjuju služe u analitičke i statističke svrhe i za funkcioniranje svih značajki internetske strance i boljeg korisničkog iskustva. Ti kolačići mogu biti stalni kolačić koji na računalu korisnika ostaju pohranjeni i nakon posjeta te privremeni kolačići koji se pohranjuju

samo tijekom posjeta stranici.

Kolačićima trećih strana (Google Analytics, Facebook Connect i Facebook pixel) se koristi za dobivanje statističkih podataka o posjećenosti i načinu upotrebe naše internet stranice. Podaci koji se prikupljaju uključuju IP adresu korisnika, podatke o pregledniku, jeziku, operativnom sustavu i druge standardne statističke podatke koji se prikupljaju i analiziraju isključivo u anonimnom i masovnom obliku.


Ovisno o postavkama na Vašem internetskom pretraživaču, kolačići se mogu automatski prihvaćati. Ako niste suglasni njihovom upotrebom, kolačiće možete u bilo kojem trenutku lako izbrisati i/ili trajno isključiti na vašem računalu ili mobilnom uređaju pomoću postavki preglednika kojim se koristite.

Više informacija o upravljanju kolačićima potražite na stranicama preglednika kojim se koristite. Napominjemo kako je svrha kolačića poboljšanje i omogućivanje upotrebe naše internet stranice te sprječavanjem ili brisanjem kolačića možete onemogućiti funkcioniranje značajki naše internet stranica ili uzrokovati drugačiji rad i izgled u vašem pregledniku.

Naša stranica na Facebooku

Obavještavamo Vas da prilikom posjeta naše stranice na Facebooku, da Facebook također upotrebljava kolačiće, tekstualne datoteke pohranjene na Vašem računalu koje omogućavaju analizu Vaše upotrebe web stranice. Informacije o Vašem korištenju ove web stranice koje generiraju kolačići (uključujući Vašu IP adresu) prenijet će se na Facebook poslužitelja u SAD-u i bit će pohranjeni tamo. Facebook će koristiti te informacije kako bi analizirao Vaše korištenje web stranice, pripremio izvješća o aktivnostima na web stranici za operatore web stranice i pružio dodatne usluge vezane uz korištenje web stranice i interneta. Također, Facebook će navedene podatke prenijeti trećim stranama, ako je to primjenjivo, pod uvjetom da je to potrebno prema zakonu i samo u mjeri u kojoj treće strane obrađuju takve podatke u ime Facebooka.


Postavke kolačića možete spriječiti s odgovarajućom postavkom u pregledniku; međutim, napominjemo da u tom slučaju možda nećete moći u potpunosti koristiti sve funkcije ove web stranice. Dodatne informacije o uvjetima korištenja i Facebookovim odredbama o politici zaštite privatnosti podataka mogu se pronaći na sljedećim linkovima: Facebook Privacy Policy i Facebook Cookie Policy.


Newsletter
Ako ste dali izričitu privolu za primanje Newslettera, možemo Vam poslati elektronički bilten s komercijalnim sadržajem za oglašavanje. Podatke koje ste nam dostavili kako biste se registrirali na Newsletter koristit će se samo za slanje Newslettera. Ako želite odustati od Newslettera, to možete učiniti u bilo kojem trenutku putem opcije otkazivanja koja se nalazi u Newsletteru. U slučaju otkazivanja, osobne podatke koje smo prikupili u tu svrhu prestat ćemo obrađivati i vaše podatke ćemo obrisati.

Prikupljene podatke pohranjujemo samo za razdoblje tijekom kojeg primate Newsletter i niste otkazali Vašu privolu za primanje Newslettera.

Obrada podataka za primitak Newslettera nužna je za potrebe naših legitimnih interesa. Stoga niste obvezni dostaviti te podataka i/ili privolu na primitak Newslettera. Pravna osnova za primanje biltena je Vaša privola (članak 6. stavak 1. Opće uredbe o zaštiti podataka). U slučaju da niste dali privolu neće Vam biti poslan Newsletter.


U slučaju da Vam naš Newsletter bude dostavljen putem našeg poslovnog partnera, poput agencije za digitalni marketing, isti se za potrebe tog slučaja smatra izvršiteljem obrade. Obavještavamo Vas da naš poslovni partner također štiti sigurnost Vaših podataka odgovarajućim i najsuvremenijim tehničkim i organizacijskim mjerama. Naš poslovni partner ne smije koristiti navedene osobne podatke u druge svrhe, osim onih za koje smo im dali.

Sigurnost
Importanne Centar d.o.o. ulaže velike napore kako bi se osigurala sigurnost osobnih podataka te usklađenost s važećim propisima o zaštiti podataka (poput Opće uredbe o zaštiti podataka, Zakona o provedbi opće uredbe o zaštiti podataka i dr.). Napominjemo kako su Vaši podaci savjesno zaštićeni od gubitka, uništenja, manipulacije, neovlaštenoga pristupa i neovlaštenog izdavanja.

Videonadzor
Ovim putem obavještavamo sve naše korisnike da je prostor trgovačkog centra Importanne Centar pod video nadzorom te da obrada podataka putem videonadzora predstavlja obradu osobnih podataka. Navedena obrada osobnih podataka putem našeg videonadzora provodi se samo u svrhu koja je nužna i opravdana za zaštitu osoba i imovine te ne predstavlja povredu prava i/ili prevladavajućih interesa naših korisnika. Rok za čuvanje video zapisa je 30 dana.  Također, slobodno nam se obratite koristeći kontakt podatke s kraja ove Izjave, kako biste se informirali ili ostvarili svoja prava.


Rok pohranjivanja

Pohranjujemo Vaše podatke do isteka roka od 3 (tri) godine računajući od isteka ugovornog odnosa, osim onih podataka za koje važeći propisi propisuju duži rok pohranjivanja. Vaši podaci se u svrhe izravnog marketinga na temelju legitimnog interesa koriste do isteka roka od 3 (tri) godine računajući od isteka ugovornog odnosa, a kod podataka korisnika 3 (tri) godine nakon prikupljanja istih, osim onih podataka za koje važeći propisi propisuju duži rok pohranjivanja. Ukoliko je prisutna privola za obradu u promidžbene svrhe koja s proteže i na razdoblje koje slijedi nakon propisanog roka, Vaše podatke pohranjujemo sve do povlačenja privole.

Prava korisnika

Korisnik odlučuje koje podatke o sebi čini dostupnim Importanne Centru d.o.o. U slučaju promjene bilo kojeg Vašeg osobnog podatka molimo Vas da nas o promjenama obavijestite na office@importanne.hr. kako bismo ispravili ili ažurirali Vaše osobne podatke.

Ovim putem Vas obavještavamo kako imate pravo povući danu privolu u bilo kojem trenutku u cijelosti ili djelomično, na način da se obavijesti putem email adrese office@importanne.hr u pisanom ili elektroničkom obliku ili usmenim putem. Nadalje, po primitku izjave o povlačenju privole, pisanim putem ćemo potvrditi primitak, a osobni podaci koji su obuhvaćeni izjavom o povlačenju se više neće obrađivati počevši od datuma povlačenja privole. Napominjemo kako sve obrade i/ili prijenosi učinjeni do datuma povlačenja privole i dalje će ostati pravno valjani.

Osim prava na povlačenje privole korisnici, u skladu s važećim propisima o zaštiti podataka, imaju pravo na pristup i potvrdu od Importanne Centra d.o.o. u vezi s osobnim podacima, pravo na ispravak, pravo brisanja (“pravo na zaborav”), pravo na ograničenje obrade, pravo na prenosivost podataka te pravo na prigovor. Također, korisnici imaju pravo podnijeti pritužbu nadzornom tijelu za zaštitu podataka.


U slučaju da ste odlučili da ne želite dijeliti svoje podatke, molimo Vas uvažite kako možda nećete moći pristupiti nekim dijelovima internet stranica. Korisnici koji odluče da više ne žele primati naše usluge mogu se odjaviti od primanja obavijesti na način da odustanu od pretplate na našoj stranici, slanjem e-mail obavijesti na office@importanne.hr.


 

Automatizirana obrada

Napominjemo kako se neki podaci (poput vrste internetskoga preglednika koji rabite, broja posjeta, prosječnog vremena provedenog na stranicama, pregledavani sadržaj i slični) obrađuju se automatski prilikom pristupa internet stranicama Importanne Centra d.o.o. Navedeni podaci se koriste u svrhu procjene privlačnosti naše internet stranice. Napominjemo kako korisnik ima pravo da se na njega ne odnosi odluka koja se temelji isključivo na automatiziranoj obradi, osim ako je takva odluka potrebna za sklapanje ili izvršenje ugovora između korisnika i Importanne Centra d.o.o. dopuštena hrvatskim pravom ili pravom Unije ili temeljena na izričitoj privoli korisnika.

Veze s drugim stranicama

Ova izjava o zaštiti privatnosti odnosi se na internet stranice Importanne Centra d.o.o. Navedene stranice mogu sadržavati veze s drugim davateljima usluga te se na njih na njih ne odnosi ova izjava o zaštiti privatnosti. Prilikom napuštanja internet stranice www.importannecentar.hr, molimo Vas da se upoznate s izjavama o politici zaštite privatnosti na svakoj internet stranici koja prikuplja osobne podatke.Obavijest o promjenama i kontakt

Svaka promjena naše politike zaštite privatnosti bit će objavljena uz ovu izjavu o zaštiti privatnosti, na početnoj stranici i na drugim mjestima za koje se smatra da su za to prikladna.

Ako imate bilo kakvih pitanja vezanih uz izjavu o zaštiti privatnosti molimo Vas da nas kontaktirate na office@importanne.hr.